Media Adviseurs Nederland bestaat uit een team van specialisten
in alle disciplines en is dan ook dé gesprekspartner voor al uw vragen

Bert van Valburg

Media Adviseurs Nederland is opgericht door Bert van Valburg, die al sinds 1987 actief is in diverse management functies bij verschillende organisaties. Na 8 jaar als manager gewerkt te hebben bij het IJssportcentrum in Eindhoven ging hij in 1996 een nieuwe uitdaging aan als directeur van cultureel centrum ’t Hazzo in Waalre, een functie die hij bijna 6 jaar met veel plezier heeft vervuld.

Bert wil altijd zijn horizon verbreden en nieuwe dingen doen, en daarom startte hij in 2003 zijn eerste eigen onderneming, FlexManagement, waarmee hij interim management en consultancy diensten verzorgde bij tal van organisaties. 

In die rol kwam Bert o.a. terecht bij de Gemeente Eindhoven en werd hij gevraagd als interim directeur van het Historisch OpenluchtMuseum (HOME) wat nu preHistorisch Dorp heet. Hier was hij eindverantwoordelijk voor een organisatie die bestond uit 30 betaalde en 150 vrijwillige medewerkers. 

Ervaring bij gemeentes en omroepen

Diezelfde taak kreeg hij ook bij Omroep Eindhoven, waar hij er in 2 jaar tijd voor zorgde dat de organisatie en de daarbij behorende begroting voldeed aan de eisen die je van een moderne lokale omroep mag verwachten. Daarna begeleidde hij het fusietraject van twee lokale omroepen bij Gemeente De Ronde Venen, en adviseerde hij de gemeenteraad van Gemeente Lingewaard over het verstrekken van een uitzendvergunning aan de lokale omroep aldaar.

In diezelfde periode was Bert ook actief als interim directeur van Omroep Reindonk (gemeente Horst aan de Maas), en adviseerde hij de gemeente Oss over de hoogte van het benodigde budget voor de lokale omroep van die gemeente zodat deze kon voldoen aan alle wensen die gesteld werden.

Ook toen gemeente Nijmegen de vorming van een professionele streekomroep wilde onderzoeken werd Bert’s expertise ingeschakeld. Als consultant schreef hij een uitgebreid adviesrapport waarin zaken als planning, budgetten, risico analyses aan bod kwamen. Ook lichtte hij de reeds bestaande omroep N1 door.

Na Nijmegen volgde ook de gemeente Utrecht, waar Bert lid was van de commissie die een advies moest geven welke mediapartij de lokale mediaopdracht het beste zou kunnen uitvoeren. Eenzelfde rol vervulde hij later ook voor de Gemeente Amsterdam.

Toen de gemeenten Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray wilden onderzoeken of het mogelijk en wenselijk was een streekomroep te vormen werd Bert als onpartijdige adviseur gevraagd de meningen van alle stakeholders te inventariseren en daar een adviesrapport over te schrijven. Dezelfde taak kreeg hij later ook van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo (BUCH) en Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk (HAL) en ook van Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Leusden en Soest (regio) Eemland.

Ook voor de Gelderse streekomroep RN7 schreef hij een businessplan in samenwerking met alle stakeholders, en in de regio Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland werkte hij mee aan de doorontwikkeling van streekomroep Regio 8. Daarnaast wordt hij regelmatig ingeschakeld als adviseur door de  Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO).

Een uitgebreide omschrijving van de genoemde opdrachten vindt u op de pagina projecten.

Het team van Media Adviseurs Nederland

Vanzelfsprekend werkt Bert niet alleen; hij is een echte “people manager” die graag mensen op zich heen verzamelt waarmee hij samen kan werken of die dingen kunnen waar hij zelf minder goed in is.
Naast een flexibele schil van specialisten bestaat het team van Media Adviseurs Nederland op dit moment uit:

Andra Leurdijk - Media Adviseurs Nederland

Bert van Valburg

Bert is de eigenaar van Media Adviseurs Nederland en kenmerkt zich als een adviseur met oog voor mensen, doelen en financiën. Bert werkte al voor tientallen gemeenten en omroepen in diverse rollen, en is daardoor zeer allround te noemen.

Andra Leurdijk - Media Adviseurs Nederland

Andra Leurdijk

Andra Leurdijk heeft ruim 25 jaar ervaring met beleid en innovatie in de media- en cultuursector. Ze heeft een goed oog voor de belangen van de verschillende betrokkenen en voor menselijke verhoudingen en werkte bij diverse gemeenten en omroepen.

Jan Spackler - Media Adviseurs Nederland

Jan Spackler

De passie van Jan is om mensen te helpen groeien, persoonlijk en in hun werk. Hij heeft veel ervaring met het begeleiden van (interne) verandertrajecten op het gebied van organisatie inrichting en cultuur, en is auteur van het boek "Verhalen om niet te verdwalen".

Marc Seveke - Media Adviseurs Nederland

Marc Seveke

Marc is een mens- en resultaatgericht manager met een focus op goede onderlinge samenwerking en balans. Het organisatiebelang wordt daarbij nooit uit het oog verloren. Marc is o.a. voorzitter  van de Stichting Waalstad Media (RN7).

Rene Adama - Media Adviseurs Nederland

René Adama

René was o.a. als programmatechnicus 15 jaar werkzaam bij Radio Nederland Wereldomroep, en meer dan 10 jaar als directeur van Broadcast Facilities Nederland. Daarnaast was hij hoofd faciliteiten en techniek bij Omroep Gelderland.

Janet Broere - Media Adviseurs Nederland

Janet Broere

Janet is de secretariële duizendpoot van Media Adviseurs Nederland. Tevens levert ze administratieve en project-ondersteuning. Voorheen was Janet werkzaam binnen verschillende afdelingen van Philips, zoals Legal Department en de Persdienst.

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

Media Adviseurs Nederland is deskundig op het terrein van lokale omroep. Een gedwongen fusie van twee omroepen is op doortastende wijze gerealiseerd.

Jur Jongmans (extern beleidsmedewerker gemeente De Ronde Venen op LinkedIn)

Met positivisme en daadkracht krijgt Bert de 'zaak in beweging'. Als interim-directeur van de lokale omroep in Eindhoven heeft hij met ongebreideld enthousiasme en werklust de doelen gerealiseerd. Hij is een open en eerlijk gesprekspartner, die er in slaagt om partijen bij elkaar te brengen.

Henry van Roosmalen (hoofd Communicatie Gemeente Eindhoven op LinkedIn)

Bestuur, medewerkers en externe participanten van lokale omroep Reindonk hebben grote waardering voor de inspirerende en effectieve wijze waarop Bert zijn interim-functie vorm en inhoud heeft gegeven.

Van harte aanbevolen!

Arie Stas (Voorzitter Omroep Reindonk)